Tour de France Femmes avec Zwift

Rotterdam stelt zich kandidaat voor de aankomst van de Tour de France Femmes avec Zwift. We willen graag de eerste buitenlandse finishstad worden van dit evenement dat de A.S.O. heeft aangekondigd. De slotetappe van de Tour de France Femmes avec Zwift in Rotterdam zou een mooie opmaat vormen tot het Grand Départ van de ‘mannen-Tour’ in 2024 of 2025.

Op dit moment is nog niet publiekelijk bekend hoe de aangekondigde rittenkoers voor vrouwen precies zal worden vormgegeven. Wij, en zeker alle fietsende vrouwen en meisjes in onze regio, juichen de terugkeer van de Tour de France Femmes avec Zwift op de wielerkalender van harte toe. Daarom willen we ook graag bijdragen aan het succes hiervan.

stamp-biker-blue

Er is ook een historische link tussen Rotterdam en de Tour Féminin. In 1992 en 1993 won onze stadgenote Leontien Zijlaard-van Moorsel de toenmalige Tour de France voor vrouwen. De ontknoping in 1992 maakt deel uit van het collectieve wielergeheugen, toen Van Moorsel en Jeannie Longo zij aan zij Alpe d’Huez beklommen, wat uitmondde in een zenuwslopende surplace op de flanken van deze slotklim. Van Moorsel zegevierde op de ‘Nederlandse berg’ en verzekerde zich daarmee van de eindzege.

De afgelopen jaren speelden de Nederlandse vrouwen Marianne Vos, Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten bovendien een hoofdrol in La Course by Le Tour de France, de eendaagse vrouwenrace tijdens de Tour. Van Vleuten (38) wil haar carrière zelfs speciaal verlengen om in 2022 nog te kunnen meedoen aan de meerdaagse versie.

stamp-biker

Rotterdam cycling Grand Départ

Blijf op de hoogte

Rotterdam cycling Grand Départ

Blijf op de hoogte

* verplicht