Rotterdam Tour 2022

Bij het promoten van de fiets wil Rotterdam iedereen aan bod laten komen. We schenken niet alleen aandacht aan het mannenwielrennen en aan het fietsen voor de jeugd, maar zeker ook aan het vrouwenwielrennen. Vanaf 2022 willen we een internationale race voor vrouwen organiseren in onze stad.

Voor deze nieuwe wedstrijd streven we naar de hoogste categorie van de UCI. Een serieuze stap die past bij de toenemende aandacht voor het vrouwenwielrennen en die ons kan helpen bij de talentontwikkeling van fietsende vrouwen en meisjes in de stad. Niets coolers immers dan jouw wieleridolen van zo dichtbij aan het werk te zien.

Nederlandse meisjes hebben nogal wat idolen tegen wie ze kunnen opkijken, want het Nederlandse vrouwenwielrennen is op dit moment toonaangevend in de wereld. Anna van der Breggen is regerend olympisch én wereldkampioene op de weg en ook Annemiek van Vleuten, Marianne Vos en Chantal van den Broek-Blaak behoren tot de top.

cyclingsvg.svg
stamp-biker-blue

Met Van den Broek-Blaak (wereldkampioene op de weg 2017), Ceylin del Carmen Alvarado (wereldkampioene veldrijden 2020) en Lucinda Brand (wereldkampioene veldrijden 2021) heeft alleen de Rotterdamse regio al drie wereldtoppers in huis. De nieuwe internationale vrouwenrace willen we laten verrijden in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, die met 2,4 miljoen inwoners het economisch hart van Nederland is.

Blijf op de hoogte

Rotterdam cycling Grand Départ

Blijf op de hoogte

* verplicht