Rotterdam Cycling

Op zaterdag 3 juli 2010 ging de 97ste editie van de Tour de France van start in onze stad Rotterdam. Een feestelijke dag waar zo lang naar was uitgekeken en die alle verwachtingen overtrof: honderdduizenden toeschouwers in de stad genoten van de unieke Toursfeer en zagen een prachtige sportieve strijd. De beelden van de enthousiaste menigte op onze Erasmusbrug gingen de hele wereld over. Een waar wielerfeest.

Het was de dag waarop de Rotterdammers de Tour de France omarmden en in hun hart sloten. “Ik was zo trots op de mensen”, zei burgemeester Ahmed Aboutaleb daar later over. “De stad was één, iedereen kwam bij elkaar.”

De droom om de Tour te zien terugkeren in onze stad is uitgegroeid tot een nieuw doel: een tweede Grand Départ. In dit bidbook stelt Rotterdam zich kandidaat voor de start van de Tour de France in 2024 of 2025. Met behulp van het grootste wielerspektakel ter wereld willen we alle mensen in onze stad aansporen om hun eigen dromen te benoemen en waar te maken en hun doelen te bereiken. My dream, my goal, my Tour.

In Rotterdam fietsen we al heel veel; Nederland staat niet voor niets wereldwijd bekend als fietsland nummer één. De Tour de France kan ons helpen om nóg meer mensen te inspireren en te stimuleren, zodat we verder kunnen werken aan een gezonde en vitale stad voor al onze inwoners. Juist in deze moeilijke tijden is het belangrijk om de mensen weer perspectief te kunnen bieden en de veerkracht van de stad te verstevigen. De magie van de Tour als inspiratie voor iedereen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief