De toekomst van het wielrennen

Rond het Grand Départ van 2010 richtte Rotterdam zich met het thema New Energy op het verbinden van duurzame energie, sport, gezondheid en jeugd met de wielersport. Met succes! Bij een volgende Tourstart willen we de ‘legacy’ nog groter maken, en zeker ook een blijvend karakter geven. Daarom begint Rotterdam al ver voor de gewenste Tourstart met nieuwe projecten, die ook de jaren daarna nog doorlopen. Zo willen we de nieuwe generatie, de toekomst van de stad, laten ervaren hoe leuk fietsen is en hoe tof bewegen is.

Rotterdam Cycling on Tour

Al in september van dit jaar start het scholenproject Rotterdam Cycling on Tour. Hier doen alle brugklaskinderen van veertig scholen aan mee. In een speciaal daarvoor ingerichte unit kunnen de kinderen op een fiets stappen en virtueel het tijdritparcours afleggen. Uiteraard zo snel mogelijk. Ook doen ze mee aan een kennisquiz. Over bijvoorbeeld geschiedenis en de Franse taal, waardoor ze er ook nog iets van opsteken.

Doordat alle gegevens en data verzameld kunnen worden, komt daar uiteindelijk de winnaar van Het Grote Tour de France-spel uit. Op klassenniveau, want daarmee willen we het werken in teamverband stimuleren. De winnende klas zal vervolgens tijdens de Zesdaagse van Rotterdam in het zonnetje worden gezet.

Rotterdam Cycling Academy

Rotterdam on Tour vormt meteen ook de basis voor een ander project: de Rotterdam Cycling Academy. De beste individuele rennertjes worden uitgenodigd om bij de wielervereniging RWC Ahoy te komen fietsen. “Op die manier kunnen we niet alleen laten zien hoe leuk fietsen is en hoe tof bewegen is, maar meteen ook talenten scouten die je anders wellicht nooit had opgespoord”, zegt Michael Zijlaard namens de organisatie.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief