Nieuw en uniek op de wielerkalender

In aanloop naar een gedroomde nieuwe Grand Départ, organiseert de havenstad samen met Amaury Sport Organisation (A.S.O), L’Étape Rotterdam by Tour de France. Een fietsevenement met diverse tochten voor jong en oud en als hoofdprogramma een cyclosportieve rit met tijdsmeting op een afgesloten parcours voor het ultieme Tour de France-gevoel. Dit jaar staan in veertien landen over de hele wereld, edities van L’Étape by Tour de France op het programma. Rotterdam komt daar volgend jaar bij met de eerste editie in de zomer van 2022 en is daarmee de enige Gran Fondo in Nederland. Via deze website kun je je al aanmelden voor de voorinschrijving. Je blijft op de hoogte en hoort als eerste wanneer de registratie geopend is.

Waaiers en gravel

“Wat L’Étape Rotterdam by Tour de France in de regio Rotterdam anders maakt dan bijvoorbeeld een rit door de Franse Alpen is de onvoorspelbare wind, de bruggen en meerdere gravelstroken. Wie niet gewend is om in waaiers te rijden maakt geen schijn van kans op de gele trui aan de meet in Rotterdam”, vertelt negenvoudig Touretappe winnaar Jean-Paul van Poppel verantwoordelijk voor de verschillende parcoursen van het evenement.

Families, kids en scholieren

Het programma op zaterdag van L’Étape Rotterdam by Tour de France is er om jong en oud te inspireren en in beweging krijgen en te genieten van een unieke Tour de France-sfeer. Voor scholieren uit het Rotterdam Cycling on Tour scholenproject is er een School Ride. Dit onderdeel is voor alle kinderen gratis om aan deel te nemen. Gezinnen kunnen deelnemen aan de Family Ride.

Village Départ

Rond de startlocatie bij Rotterdam Ahoy wordt een echt Vilage Départ gebouwd, toegankelijk voor iedereen, jong en oud, van beginnend tot ervaren fietsen. Hier wordt niet alleen het startschot gegeven, ook zijn er diverse Tourhelden aanwezig. Diverse merken presenteren de nieuwste fietsen, handige gadgets en geven ze tips voor nog meer fietsplezier. Een Tour de France expo en de truck van Rotterdam Cycling waar je alvast je benen kan testen op de fietstrainers van het bekende merk Wahoo. Verder zijn er workshops, demonstraties, wedstrijden en proeverijen van sportvoeding. Kortom: alles voor een gezellige en sportieve dag in de stad Rotterdam en regio.

De race, enige cyclosportieve op de Nederlandse kalender

Het klapstuk van L’Étape Rotterdam by Tour de France op zondag in juli 2022 is een cyclosportieve ook wel Gran Fondo genoemd, 150 kilometer op een afgesloten parcours met tijdsmeting, zodat je het ultieme Tour de France-gevoel kan ervaren. De kans om écht te koersen zonder dat een wedstrijdlicentie verplicht is. Je strijd tegen elkaar op een afgesloten parcours met dezelfde reglementen die gelden voor de profs. Op de meet geldt net als in de koers: wie het eerst over de streep komt wint. Na de aankomst worden daadwerkelijk de verschillende Tour de France truien verdeeld.

Start en finish zijn voorzien bij Rotterdam Ahoy en een groot deel van de route gaat door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Het parcours is geïnspireerd op de beoogde eerste rit in lijn van het Grand Départ 2024/2025. Tijdens L’Étape Rotterdam by Tour de France rijden de renners daardoor een route die wellicht daadwerkelijk een etappe in de echte Tour wordt; een unieke preview.

De ride, toertocht van 65, 100 en 150 kilometer

Naast de cyclosportieve versie van L’Étape Rotterdam by Tour de France is er ook een toerversie voor alle fans, wielerliefhebbers en bedrijven. Een georganiseerde rit met keuze uit drie verschillende afstanden, zodat je de ultieme uitdaging kan aangaan variërend van 65, 100 en 150 kilometer. Hier gaat het vooral om de ervaring van het Tour de France-gevoel, fietsen met vrienden, relatie en collega’s en het rijden van de uitgepijlde route.

Aanmelden

Op deze pagina kun je je aanmelden voor de voorinschrijving en onderdeel worden van de legendarische Tour de France community. Je blijft op de hoogte en hoort wanneer de registratie geopend is. Zo ontvang je als eerste de mogelijkheid om deel te nemen met een aantrekkelijk korting.

Blijf op de hoogte en ontvang als eerste de EARLY BIRD aanbieding!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief