Nieuw en uniek op de wielerkalender

In aanloop naar een gedroomde nieuwe Grand Départ organiseert de havenstad, samen met de Tour de France, L’Étape Rotterdam by Tour de France op zaterdag 16 juli 2022. Een cyclosportieve rit met tijdsmeting op een afgesloten parcours voor het ultieme Tour de France-gevoel. Écht koersen zonder dat een wedstrijdlicentie verplicht is. Je fietst tegen elkaar met dezelfde reglementen als de profs. Op de meet geldt: wie het eerst over de streep komt wint. Na de aankomst worden daadwerkelijk de ‘echte’ Tour de France truien uitgedeeld.

Liefhebbers kunnen zich via deze link inschrijven.

stamp-euromast

Waaiers en gravel

Wat L’Étape Rotterdam by Tour de France in de regio Rotterdam anders maakt dan bijvoorbeeld een rit door de Franse Alpen is de onvoorspelbare wind, de bruggen en meerdere gravelstroken. Wie niet gewend is om in waaiers te rijden maakt geen schijn van kans op de gele trui aan de meet in Rotterdam.

Toertochten voor iedereen

De bekende fondsenwervende toertochten van Tour de Rotterdam heten voortaan L’Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides. Deze zijn er voor iedereen. Jong, oud, getraind en ongetraind. Uiteraard is het ook mogelijk om als bedrijf deel te nemen en hiervoor medewerkers en of relaties uit te nodigen. De Family Rides bestaan uit twee afstanden; 25 en 45 kilometer. De uitgepijlde Tour Rides zijn 80, 105 en 125 kilometer. Daarnaast kunnen de deelnemers rekenen op een uitstekende verzorgde pauzeplek. Even op adem komen of gebruik maken van een fietsreparatie. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan de Tour Ride Peloton. Deze tocht van 120 kilometer wordt begeleid door motoren en volgauto’s. Start en finish zijn bij RWC Ahoy langs de landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport.

Liefhebbers kunnen zich via deze link aanmelden

stamp-cycling-on-tour

Village Départ

Rond de startlocatie langs de landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport wordt een echt Vilage Départ gebouwd, toegankelijk voor iedereen, jong en oud, van beginnend tot ervaren fietsen. Hier wordt niet alleen het startschot gegeven, ook zijn er diverse Tourhelden aanwezig. Diverse merken presenteren de nieuwste fietsen, handige gadgets en geven ze tips voor nog meer fietsplezier. Verder zijn er workshops, demonstraties, wedstrijden en proeverijen van sportvoeding. Kortom: alles voor een gezellige en sportieve dag in de stad Rotterdam en regio.

Het adres van het festival is: Landscheiding 101, Rotterdam
(Wielerparcours van RWC Ahoy, Langs de N209)

Enige Nederlandse cyclosportieve

Het klapstuk van L’Étape Rotterdam by Tour de France op zondag in juli 2022 is een cyclosportieve ook wel Gran Fondo genoemd, 135 kilometer op een afgesloten parcours met tijdsmeting, zodat je het ultieme Tour de France-gevoel kan ervaren. De kans om écht te koersen zonder dat een wedstrijdlicentie verplicht is. Je strijd tegen elkaar op een afgesloten parcours met dezelfde reglementen die gelden voor de profs. Op de meet geldt net als in de koers: wie het eerst over de streep komt wint. Na de aankomst worden daadwerkelijk de verschillende Tour de France truien verdeeld.

Start en finish zijn voorzien bij RWC Ahoy (Landscheiding 101) langs de landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport.

Meteen inschrijven?

Op deze pagina kun je je startbewijs regelen en onderdeel worden van de legendarische Tour de France community. Kijk snel op de L’Étape Rotterdam by Tour de France pagina.

stamp-biker

Rotterdam cycling Grand Départ

Blijf op de hoogte

Rotterdam cycling Grand Départ

Blijf op de hoogte

* verplicht