Previous
Next
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
stamp-euromast

Rotterdam Cycling Festival

NIEUWE DATUM BEKEND VOOR HET ROTTERDAMSE FIETSFEEST

Na een geslaagde eerste editie van het Rotterdam Cycling Festival rond het parcours van Rotterdamse wielerclub RWC Ahoy is de nieuwe datum bekend voor een tweede editie. Het Rotterdam Cycling Festival is de opmaat naar een nieuwe Tourstart (Grand Départ) en de komst naar de stad van de vrouwen-Tour (Tour de France Femmes avec Zwift). Het tweedaagse evenement op 1 en 2 juli 2023 is bedoeld om het Rotterdamse fietsbeleid te promoten: meer fietsen en wielrennen (top- en breedtesport) en dus meer gezond bewegen.

Het gevarieerde programma is voor iedereen toegankelijk. L’Étape Rotterdam by Tour de France, volop entertainment, verschillende toertochten, diverse criteriums en de Ladies Ride met Leontien van Moorsel en Wendy van Dijk.

Locatie: RWC Ahoy, Landscheiding 101 Rotterdam

(langs N209, nabij Rotterdam The Hague Airport)

Alles over
wielrennen in
Rotterdam

In Rotterdam fietsen we al heel veel en dragen we de wielersport een warm hart toe; Nederland staat niet voor niets wereldwijd bekend als fietsland nummer één. Op deze website van Rotterdam Cycling vind je  alles over wielrennen in Rotterdam. Alle evenementen en activiteiten om Rotterdammers en bezoekers aan Rotterdam te inspireren en stimuleren op weg naar een gezonde en vitale stad. Van de plannen voor een nieuw Grand Départ tot de komst van de Tour de Femmes avec Zwift. En ook een speciaal scholenprogramma, een cyclosportieve tocht L’Étape Rotterdam by Tour de France en natuurlijk een overzichtelijke wielerkalender.

My dream, my goal, my Tour

Rotterdam wil in 2025 de Grand Départ van de Tour de France organiseren. Op donderdag 6 mei is daarvoor het bidbook aangeboden aan de organisatie van de Tour de France , de A.S.O. (Amaury Sport Organisation) Rotterdam organiseerde in 2010 al eens de Tourstart.

stamp-biker
stamp-euromast

L’Étape Rotterdam by Tour de France

In ruim twintig landen verspreid over de hele wereld, van Brazilië tot Australië, staan dit jaar edities van L’Étape by Tour de France op het programma. Dit internationale evenement sluit perfect aan bij wat Rotterdam voor ogen heeft met het promoten van de fiets: jong en oud inspireren en in beweging krijgen door ze te laten genieten van de unieke Tour de France-sfeer.

Rotterdam Cyling on Tour

Rotterdam on Tour is het scholenproject dat vorig jaar gestart is. We bezoeken  scholen in Rotterdam en laten de leerlingen van de brugklas kennismaken met wielrennen en de Tour de France. In een speciale unit kunnen zij op een fiets stappen en virtueel het tijdritparcours van ons gedroomde Grand Départ 2025 afleggen.

Rotterdam Cycling Women's Criterium

Op zondag 2 juli organiseren we een criterium voor vrouwen. Een mooie stap die past bij de toenemende aandacht voor het vrouwenwielrennen en die ons kan helpen bij de talentontwikkeling van fietsende vrouwen en meisjes. Het belooft een schitterend spektakel te worden en is een mooie voorzet richting de ambitie om de Tour de France Femmes avec Zwift naar Rotterdam te halen

Tour de France Femmes

Rotterdam stelt zich kandidaat voor de komst van de Tour de Femmes avec Zwift. Rotterdam wil graag de eerste buitenlandse stad worden van dit evenement. De slotetappe van de Tour de Femmes avec Zwift in Rotterdam vormt een mooie opmaat tot het gedroomde Grand Départ van de ‘mannen-Tour’ in 2025.

stamp-biker-blue

Rotterdam cycling Grand Départ

Blijf op de hoogte

Rotterdam cycling Grand Départ

Blijf op de hoogte

* verplicht