Het Rotterdam Cycling Festival op 1 & 2 juli is het fietsfeest van de zomer! Het tweedaagse evenement op 1 en 2 juli 2023 is bedoeld om het Rotterdamse fietsbeleid te promoten: meer fietsen en wielrennen (top- en breedtesport) en dus meer gezond bewegen.

Het gevarieerde programma is voor iedereen toegankelijk. L’Étape Rotterdam by Tour de France, volop entertainment, verschillende toertochten, diverse criteriums en de Ladies Ride met Leontien van Moorsel en Wendy van Dijk.

Locatie: RWC Ahoy, Landscheiding 101 Rotterdam

stamp-erasmusbridge

L’Étape Rotterdam Charity Rides

L’Étape Rotterdam by Tour de France staat in het teken van Samen Touren tegen Kanker! Samen de strijd aangaan voor een betere behandeling van kanker. Het doel: de kwaliteit van leven van alle kankerpatiënten vóór, tijdens en na de behandeling te verbeteren. We willen ervoor zorgen dat patiënten in goede mentale en fysieke conditie komen en blijven. Dit doen we met een eHealth-programma: digitale hulpmiddelen die de patiënt begeleiden.

 

De Charity Rides bestaan uit twee Family Rides van 25 en 45 kilometer en drie Tour Rides van 80, 105 en 120 kilometer. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan de Pelotonstocht van 125 kilometer met start en finish bij RWC Ahoy langs de landingsbaan van Rotterdam-The Hague Airport. Liefhebbers kunnen zich onderstaande link inschrijven.

Wendy & Leontien Ladies Ride

Kom in beweging en fiets mee met Wendy en Leontien op zondag 2 juli 2023. De fietstocht van Leontien van Moorsel en Wendy van Dijk is een variant op de bekende Leontien Ladies Ride, waar op initiatief van de voormalig wereld- en olympisch kampioene duizenden vrouwen aan deelnamen. Er zijn routes uitgestippeld van 25, 45 en 80 kilometer. Je kunt op ieder type fiets deelnemen aan de fietstochten.

Het doel van Wendy en Leontien is om vrouwen in beweging te krijgen en te laten zien dat het gaat om plezier in het leven. Per deelnemer gaat een vast bedrag naar de Erasmus MC Foundation. Mannen zijn uiteraard ook welkom. De Wendy & Leontien Ladies Rids is namelijk onderdeel van het driedaagse Rotterdam Cycling Festival met een Tour de France museum, Tourcafe, diverse foodtrucks, allerlei optredens en wedstrijden.

Rotterdam Cycling Criterium

Op zondag 2 juli organiseren we verschillende criteriums voor de fanatieke fietser op het parcours van RWC Ahoy. Het wordt een schitterende wielerdag en een mooie voorzet richting de ambitie om de Tour de France Femmes by Zwift naar Rotterdam te halen.

stamp-euromast

L’Étape Rotterdam by Tour de France Cyclo

Helaas is het niet gelukt de cyclosportieve van L’Étape Rotterdam by Tour de France Cyclo in het festivalprogramma op te nemen. Uiteraard hopen wij jullie te zien op 1 en 2 juli voor een van de andere onderdelen van het festival, zoals bijvoorbeeld de L’Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides en Peloton Ride.

Team Jumbo Visma Dikke Banden Races

Deze Dikke Banden Races worden door Team Jumbo Visma georganiseerd als onderdeel van het READY2RACE programma. Kids van 2 tot en met 12 jaar doen gratis mee. Een leuke laagdrempelige manier om kennis te maken met de wielersport en na afloop lekker Tour de France kijken op het grote scherm in het Tourcafe.

Ronde van Katendrecht

De ronde is het ‘Feest van de Fiets’ waar cultuur en sport elkaar ontmoeten. Het programma biedt live-muziek, theater en kinderattracties. Iedereen met fietsfanatisme kan meedoen aan de verschillende leuke wedstrijden op alle niveaus. Van dikke banden races tot amateurwedstrijden. Voor de KNWU categorieën schrijf je in via knwu.nl.

stamp-euromast

Entertainment

Tijdens het Rotterdam Cycling Festival is er de mogelijkheid na het fietsen gezamenlijk naar de Tour de France te kijken en te genieten 

van een hapje en drankje. 

Festival events

Tour Rides

Ladies Ride

Family Rides

Peloton Ride

Dikke Banden Races

Criterium Races

Tour de France Café en museum

In het Tour de France-café́ zijn dagelijks de etappes van het grootste wielerevenement ter wereld te volgen. Onder het genot van een lekker (alcoholvrij) biertje of wijntje kun je de coureurs  zien finishen.

 

In het Tour de France-museum komt de historie van dit wereldevenement tot leven. Hier is alles te vinden over de rijke geschiedenis van La Grande Boucle. Een belevenis voor iedere Tourliefhebber.

Samen voor een gezonde toekomst

De Erasmus MC Foundation is het officiële steunfonds van het Erasmus MC. En de plek waar alle fondsenwervende initiatieven van het Erasmus MC samenkomen. De foundation steunt artsen en onderzoekers in hun streven naar een beter vooruitzicht voor patiënten en een gezondere toekomst voor iedereen.

Daarom haalt de foundation geld op voor de ondersteuning van baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en voor projecten ter verbetering van zorg en welzijn voor de patiënt. Sinds 1 december 2019 is de foundation in het bezit van de Erkenning Goed Doel, afgegeven door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), de onafhankelijke toezichthouder Goede Doelen.

Het Rotterdam Cycling Festival heeft ervoor gekozen om de komende jaren een partnership te sluiten om gezamenlijk geld op te halen voor projecten van de Erasmus MC Foundation.

Blijf op de hoogte

Rotterdam cycling Grand Départ

Blijf op de hoogte

* verplicht